mida text -a +a     Facebook   Twitter
versión en castellano
SOBREVIURE A L'AGOST
CARLES GINÈS | 14 de setembre del 2016

Durant el mes d’agost intento sobreviure a la ciutat, que ja és difícil. Teòricament Girona queda tranquil·la i mig buida dels seus estadants habituals, cosa que faria presumir que la tranquil·litat s’hauria d’imposar, però és clar, llavors arriben cada dia els autocars, vehicles i trens que porten els turistes que vénen a veure la ciutat tres vegades immortal i altres tantes famosa. El Barri Antic hi ha vegades que queda a petar, i si fa mal temps a marina, encara més, que diria el nostre president.

L’altre problema greu és que bona part del mes els comerços on normalment compro, entren en vacances. Llavors ja l’hem fotuda. Avui el carnisser i la seva gent, s’ha acomiadat fins a fi de mes. Petons i abraçades com si no ens haguéssim de veure mai més. Serà dur això. Voltaré tot el mes com el porc de Sant Antoni, mai més ben dit, intentant trobar un lloc que em serveixin bé.

També a la plaça del Lleó, on compro assíduament, tindré problemes. Tot i que moltes parades no tanquen, treballen a mig gas i tenen poc producte. Lògic. Els compradors habituals són a marina. De peix també n’arriba, poc i car, ja que el compren allà els compradors habituals d’aquí. Un galimaties de molta entitat tot plegat. Ja ho diu la meva mare que a l’estiu, per a anar ben servit, has d’anar a estiuejar. Jo en dubto, però li ho deixo dir.

Amb aquesta calor intento seguir la llei del mínim esforç. Surto quan el sol no emprenya gaire i torno a entrar quan el tinc a sobre el cap. I a dins a casa faig el mateix. Per no fer, no dono corda ni als dos rellotges que tinc. Sóc com un ós, però a l’inrevés: hiberno a l’estiu.

I ara que ja portem uns dies de setembre veig que la cosa s’allarga, i no faig res més que constatar que la memòria em comença a fallar una mica. Els setembres també són molt durs. Però el carnisser ja ha tornat i les parades de la plaça ja han obert.


Comentaris Afegeix el teu

Escriu el teu comentari

El teu comentari quedarà publicat en breu. Si considerem que que no és oportú, ens reservem el dret d'eliminar-lo.


carles ginès - fotografia i literatura - contacte

© El contingut d'aquesta web no pot ser copiat ni reproduït sense el permís explícit de l'autor per escrit.