mida text -a +a     Facebook   Twitter
versión en castellano
TORNAR A CASA
CARLES GINÈS | 26 de juliol del 2017

He tornat a Ca l’Enric. He tornat a casa. Aquest cop sol. Tinc per costum anar a aquest restaurant diverses vegades l’any, normalment amb petits grups principalment en època de caça o de tòfona. Però quan se’m gira la barretina m’agrada anar-hi sol, potser perquè en el fons sóc un solitari, o per recordar èpoques passades quan la casa encara no era famosa i jo hi pujava un cop per setmana, dinava vora del foc amb un plat de fesols o qualsevol altra cosa, cuinat amb mà mestra per la mare Dolors i servit pel simpàtic Joan, a qui acabava de conèixer.

M’agrada arribar aviat i fer l’aperitiu a fora, a la taula centenària. Aquest cop xerrant amb en Joan i en Jordi, abans que comencessin el servei, tot degustant una Manzanilla Solear Saca de Verano, de Bodegas Barbadillo.

I un cop dins vaig començar a degustar tots els plats que anaven portant, alguns dels quals ja havia tastat i d’altres que eren nous per a mi. Destacaré «L’hort de les mulleres», una amanida fàcil per als que no ens agrada el verd; el «Taco de pollastre amb espardenyes», inspiració que va portar en Jordi de Mèxic; «Suquet de crancs de riu», fet amb la mateixa salsa que feia la Dolors quan cuinava els crancs que llavors pescaven pels rius de la vall; i el «Remenat de cocotxes de lluç amb flor de carabassó». Per beure, un Cies 2015 de Rias Baixas, Albariño 100%. La carta de vins d’aquest restaurant sempre és acurada i innovadora.

Llavors amb en Joan vam sortir a dalt el prat, i sota els freixes xerràvem i xerràvem tot intentant arreglar l’espatllat món, mentre degustàvem un «cubata». De sobte el temps va canviar, un parell de trons, i quatre gotes que van desembocar en un ruixat progressiu. Nosaltres aguantàvem estoicament per allò que érem a Bianya i perquè l’aigua convé, però al final ens vam retirar cap a dins amb el diari moll i el «cubata» aigualit.


Comentaris Afegeix el teu
Rosa Maria Iñigueez Montseny
31-07-2017
1

Segur que vares passar una diada esplèndida, bona taula i bons conversadors. A nosaltres també ens agrada Cal Enric

CARLES GINÈS respon:
Així va ser Rosa. Gràcies per seguir-me.

pili
27-07-2017
2

Genial !! bona combinació bons amics i bona taula......Una abraçada Carles!

CARLES GINÈS respon:

Moltes gràcies Pili.

Miquel
26-07-2017
3

Aixo si que es un art de ben menjar. Punyeter.

CARLES GINÈS respon:

Haaa!!! Gràcies Miquel.


Escriu el teu comentari

El teu comentari quedarà publicat en breu. Si considerem que que no és oportú, ens reservem el dret d'eliminar-lo.


carles ginès - fotografia i literatura - contacte

© El contingut d'aquesta web no pot ser copiat ni reproduït sense el permís explícit de l'autor per escrit.